/ Blog / BOOTT: Geautomatiseerde trending topics

BOOTT: Geautomatiseerde trending topics

Ons laatste project is BOOTT (Best Online Trending Topics), een website met de meest gezochte zoektermen in Google van dit moment, aangevuld met relevante informatie van andere websites. Volledig geautomatiseerd binnen WordPress.

/ Blog / BOOTT: Geautomatiseerde trending topics
Jeroen de Beurs
Jeroen de Beurs

Slim gebruik maken van techniek

Voor nieuwe concepten proberen we altijd op een slimme manier gebruik te maken van techniek. Iedereen kan met WordPress gemakkelijk een contentsite beginnen, als je echter met techniek zaken kunt automatiseren heb je een voorsprong. Dat beogen we ook met BOOTT.

Google API

Door gebruik te maken van een Google API kunnen we realtime informatie binnenhalen over de in Google ingetypte zoekopdrachten. De zoekopdrachten met hoge volumes -> trending topics, plaatsen we op BOOTT. Deze topics worden automatisch aangevuld met relevante content van nieuwssites en andere webpagina’s.

Max Verstappen

Als Max Verstappen bijvoorbeeld een rondje rijdt in zijn nieuwe formule 1 wagen (Red Bull 15) dan zoeken vervolgens 50.000 mensen in Google op ‘RB15’. Op BOOTT wordt daar automatisch een RB15-pagina van gemaakt aangevuld met allerlei relevante informatie van externe websites. Daarbij vermelden we netjes de bron en scrapen we alleen het intro van de betreffende website. We willen uiteraard geen inbreuk maken op auteursrechten.

Inspelen op relevantie

De site staat nog maar net live en is een experiment. We weten van Google dat deze graag relevante resultaten toont bij zoekopdrachten. BOOTT is in die zin een soort van ‘perpetuum mobile’. Door met nieuwe pagina’s vrijwel realtime in te spelen op zoekopdrachten zijn we uiterst relevant.

Jij ook?

Wil je ook slim automatiseren binnen WordPress? Neem dan contact met ons op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Interesse?

We komen graag met je in contact. Laat je gegevens achter en wij bellen!

Liever bellen? 023 - 534 8040