Onze werkwijze

Wij bouwen niet alleen de website die je vraagt, maar helpen je ook bij het vaststellen van je vraag. We denken in kansen en kijken graag verder dan de opdracht lang is.

/ Bureau / Onze werkwijze

Hoe bouwen wij een website die voor je werkt?

Je wilt een nieuwe website. En je wilt logischerwijs graag dat deze website meer oplevert dan hij kost. Dat betekent dat de website iets actiefs zal moeten bijdragen in je bedrijfsvoering. Dat kan bijvoorbeeld een automatisering (kostenbesparing) zijn of het genereren van leads of sales. Hoe zorgen wij ervoor dat we de website bouwen die jij nodig hebt? En dat we binnen budget en planning blijven? Een project ziet er bij ons als volgt uit.

1. Luisteren en inventariseren

In een kennismakingsgesprek luisteren wij goed naar je behoefte en proberen we deze aan te vullen door vanuit onze expertise mee te denken en door het stellen van kritische vragen. Zo kan het zijn dat we in zo’n eerste gesprek een aantal functies voor de te ontwikkelen website bedenken die er voor zorgen dat deze echt voor je gaat werken. Met jouw kennis van je bedrijf en onze kennis van de mogelijkheden, komen we tot een relevante set aan functionaliteit en content.

We zorgen er voor dat we samen duidelijk voor ogen hebben wat er gebouwd moet worden.

2. Offerte

Nadat we al je wensen in kaart hebben gebracht vertalen we deze in een offerte waarin de te ontwikkelen website duidelijk wordt uitgeschreven. Door dit te doen geven we je duidelijke inzage in het proces en de te ontwikkelen functies. De offerte is daarmee meer dan een prijsopgave alleen, het document vormt een leidraad voor jou en voor ons waarlangs we de website gaan ontwikkelen.

We gaan pas aan de slag als je akkoord bent met de inhoud en de prijs van de offerte.

3. Wireframes

Voordat we de nieuwe website gaan ontwikkelen, ontwikkelen we interactieve wireframes.

Deze wireframes worden een “platte” versie van de belangrijkste pagina’s op de website. In deze fase wordt al het denkwerk gedaan. We denken na over welke content en functionaliteit op welke plaats moet staan. De wireframes worden aan jou gepresenteerd zodat we samen eventuele wijzigingen kunnen vaststellen en dienen als input voor het uiteindelijke design. Wij ontwikkelen de wireframes in moqups.com.

Als we na het verwerken van jouw input allemaal tevreden zijn, gaan we naar de volgende fase, het design.

4. Design

Nadat de wireframes akkoord zijn bevonden ontwikkelen we een design. Dat doen we uiteraard op basis van jouw huisstijl en met oog op het behalen van de gestelde doelen. Onze jarenlange ervaring met designen voor conversie komt hier goed van pas. We denken na over kleurgebruik, attentie hiërarchie, volumes en beeldmateriaal. We gebruiken foto en video, denken na over lettertypes en gebruiken iconen. Alles om ervoor te zorgen dat de website die we aan het ontwikkelen zijn echt voor je gaat werken. Uiteraard optimaliseren we het design voor alle schermgroottes, mobiel, tablet en desktop.

Als het design vast staat, kan de front-end van de website worden opgebouwd.

5. Programmeren

We maken een ‘staging’ site aan op onze ontwikkelserver zodat je het gehele project met ons mee kunt kijken. We programmeren en installeren alle geoffreerde techniek. Daarbij werken we volgen de WordPress codex en zorgen we ervoor dat de code overdraagbaar en duurzaam is (updatevriendelijk). Onze zeer ruime ervaring in het bouwen van WordPress websites zorgt ervoor dat we voor vrijwel alle uitdagingen een passende oplossing kunnen bieden. We werken met het versiemanagementsysteem Git en baseren elke website op de door onze programmeurs geoptimaliseerde versie van WordPress. Zo begint elk project met een voorsprong!

Het gehele ontwikkelproces is te volgen op onze ontwikkelserver

6. Opleveren

Wanneer het werk is gedaan en je bent tevreden, wordt de website opgeleverd. Dat betekent dat wij de website plaatsen op de live server waarmee hij voor iedereen zichtbaar wordt. Bij oplevering wordt de website door ons op ruim 130 punten gecontroleerd. Werkt alles naar behoren? Komen formulieren goed aan? Worden bestellingen of aanvragen netjes geregistreerd en doorgestuurd?

Daarnaast wordt gecheckt of de website snel genoeg laadt en wordt dit, waar mogelijk geoptimaliseerd. We zorgen voor de juiste redirects zodat Google de reeds bestaande content op de (vaak nieuwe) URL’s kan vinden. We checken met Google Webmaster Tools of alle redirects goed zijn uitgevoerd en of er nog andere indexeringsissues in de website zitten. Na oplevering volgt altijd een training zodat je vertrouwd raakt met het beheer van de website.

De website wordt voor oplevering uitvoerig getest en waar nodig aangepast.

7. Nazorg

Als de website eenmaal is opgeleverd begint het eigenlijk pas. De website moet zich nu gaan bewijzen. Als je dat wilt, blijven wij actief betrokken bij de exploitatie van de website en voeren we mogelijke optimalisaties door.

En elke website behoeft onderhoud. De wereld om de website heen ontwikkelt zich razendsnel. Nieuwe versies van de gebruikte software komen op de markt, nieuwe browsers dienen zich aan, enzovoorts. Ons geavanceerde onderhoudssysteem houdt ons op de hoogte van alle beschikbare updates zodat we eventuele bugs en kwetsbaarheden in de gebruikte software snel kunnen verhelpen. Wij kunnen het onderhoud, zowel qua techniek als content, voor je uitvoeren. Zo heb je geen omkijken naar de site en hoef jij je niet bezig te houden met het doorvoeren van updates, het opmaken van teksten en beeldmateriaal en het plaatsen van acties op je website.

Met een onderhoudscontract beschik je altijd over een up-to-date website.

Interesse?

We komen graag met je in contact. Laat je gegevens achter en wij bellen!

Liever bellen? 023 - 534 8040