Veelgestelde vragen

/ Bureau / Veelgestelde vragen

WordPress

Moet mijn WordPress website vaak een update krijgen?

Ja. Er wordt doorlopend doorontwikkeld aan zowel WordPress, als de gebruikte plugins en thema’s. Er zijn twee soorten updates:

 1. Security updates, voor het afdichten van ontdekte lekken in de software
 2. Functionele updates, voor verbeteringen in de functionaliteit van de software.

Beide type updates worden regelmatig gepubliceerd voor zowel de WordPress core (WordPress zelf) als voor de gebrukte thema’s en plugins. WordPress core security updates worden automatisch doorgevoerd door WordPress zelf. Daar hoef je doorgaans niets voor te doen. Het venijn zit in de plugin updates. Wanneer er een kwetsbaarheid is ontdekt in een plugin, wordt vaak binnen enkele uren een update uitgegeven om het lek te dichten. Maar zolang de update niet wordt uitgevoerd (dit gaat niet automatisch), blijft het lek op jouw website bestaan.

Wij hebben een onderhoudssysteem ontwikkeld waarin continu alle bekende en gepubliceerde kwetsbaarheden worden gematcht met de websites die we onderhouden. Is er een update bekend, dan verschijnt er een rood vlaggetje achter de website waarop die van toepassing is. Elke werkdag starten wij met een check in deze tool zodat we altijd binnen 1 werkdag kunnen reageren op bekende kwetsbaarheden. We voeren de update uit en controleren de werking van de site. Dit alles is onderdeel van ons onderhoudscontract.

Je website is dus altijd up-to-date: een veilig gevoel!

Lees meer

Kan ik mijn WordPress website zelf goed onderhouden?

Ja. Sterker nog: het doel van een CMS als WordPress is dat je deze zelf kunt beheren. We bouwen onze websites zo dat het beheer eenvoudig is en je zelf teksten/afbeeldingen etc. kunt aanpassen. En bij oplevering van de website geven we je een training zodat je goed weet hoe je content kunt aanpassen.

Het technisch onderhoud voeren wij graag uit middels een onderhoudscontract.

Lees meer

Wat kost een WordPress website

Deze vraag is net zo lastig te beantwoorden als: wat kost een huis. En om die vraag te beantwoorden hebben zal een makelaar deelvragen stellen zoals: waar wil je een huis kopen, hoe groot moet het huis zijn, wil je een (grote) tuin, enzovoorts.

Om te bepalen wat de kosten zijn voor de ontwikkeling van een nieuwe website zullen we dus eerst inzicht moeten krijgen in de wensen/eisen voor de nieuwe site. Daarvoor zullen we in een kennismakingsgesprek ook een aantal deelvragen stellen. Op basis daarvan kunnen we doorgaans goed inschatten hoeveel werk het is om de site te realiseren en wat dus de te verwachten kosten zijn.

Lees meer

Wat is een CMS?

Een Content Management Systeem (CMS) is een systeem dat wordt gebruikt om de inhoud van een website te beheren.

Bij New Fountain maken we gebruik van WordPress voor de websites die we ontwerpen en bouwen. In dit CMS zit een controlepanel waarbij de gebruiker (klant) eenvoudig de website kan beheren en aanpassen en hoef je geen kennis te hebben van ingewikkelde HTML codes. Op deze manier kunnen al onze klanten makkelijk een nieuwe blog plaatsen, foto’s wijzigen en de nieuwste updates plaatsen over hun diensten.

Lees meer

Waarom kiezen voor WordPress?

Meer dan een op de drie websites is gebouwd in WordPress. En dat heeft een reden.

WordPress is een extreem krachtige tool om professionele websites in te ontwikkelen. Wij kennen WordPress als onze broekzak en bouwen volgens de WordPress Codex. Bij alle websites die wij bouwen, starten we met het implementeren van onze zelf ontwikkelde optimalisatielaag voor WordPress. Zo start elk project met een flinke voorsprong op de concurrentie.

Daarnaast heeft WordPress een enorm grote gebruikersgroep. WordPress is open source en dat betekent dat het gebaat is bij een grote gebruikersgroep. Iedereen die ermee werkt kan naleijk iets bijdragen aan de software. En hoe meer mensen dat doen, hoe groter de kans dat we een antwoord vinden op een specifieke vraag. Het gebeurt zelden dat wij iets willen ontwikkelen dat nog nooit eerder is ontwikkeld. Binnen de community kunnen we dus veel van elkaar leren. Dat maakt het ontwikkelen eenvoudiger en sneller.

Twijfel je tussen het gebruik van WordPress of een maatwerk CMS? Lees dan vooral deze post.

Lees meer

Wat is een plugin?

Een plugin is een stukje software die de basissoftware van de WordPress website verder uitbreidt. Een plugin zorgt ervoor dat een bestaande functionaliteit wordt uitgebreid of dat er een functionaliteit aan de website wordt toegevoegd.

Net als thema’s zijn er duizenden verschillende plugins die je kunt toevoegen aan je website of webshop. bekende plugins zijn WooCommerce, WPML, Yoast SEO en Gravity Forms. Wij zorgen er altijd voor dat de plugins goed naast elkaar functioneren op de websites van onze klanten. Wij testen plugins uitgebreid voordat we ze gebruiken.

Vinden we niet de juiste plugin? Of vinden we er wel een maar is de kwaliteit benedenmaats? Dan maken we er zelf een die de gewenste functionaliteit perfect uitvoert.

Lees meer

Hoeveel plugins kan ik gebruiken op mijn WordPress website?

Er is niet echt een maximum aantal plugins dat je kunt gebruiken op je WordPress website. Je moet er alleen wel rekening mee houden dat de plugins naast elkaar kunnen functioneren, dat ze je website niet trager maken en dat je ze goed onderhoudt, zodat je website niet kwetsbaar wordt.

Door de bank genomen kan je stellen dat het beter is als je zo weinig mogelijk plugins gebruikt.

Lees meer

Gebruik ik de juiste plugins op mijn website?

Er zijn zoveel verschillende plugins om een functionaliteit toe te voegen aan je website dat het lastig kan zijn om de juiste keuze te maken. Het is dan belangrijk om een goed overzicht te maken welke plugins je website echt nodig heeft. Wat wil je precies bereiken met de plugin? He je daar echt een plugin voor nodig? Als je dit eenmaal hebt vastgesteld kun je gaan zoeken op basis van de gewenste functionaliteit.

Het is verstandig om goed naar de scores te kijken die een plugin krijgt op verschillende factoren (reviews, frequentie gebruik en wanneer de laatste update is geweest). Wij testen plugins altijd uitgebreid voordat we ze gebruiken. Vaak lijkt een plugin op papier een goede keuze te zijn, maar blijkt bij het daadwerkelijk gebruiken ervan dat er toch onhebbelijkheden in zitten. Vinden we geen geschikte plugin voor een gewenste functionaliteit? Dan bouwen we die zelf.

Zorg er altijd voor dat je alleen plugins gebruikt die je echt nodig hebt op je website.

Lees meer

Kan ik voor mijn webshop WordPress gebruiken?

Jazeker. Met WordPress kun je heel goed een webshop maken. Het is uiteraard belangrijk om een geschikte webshop plugin te gebruiken. Wij bouwen webshops in Woocommerce, ’s werelds meestgebruikte ecommerce platform, gebouwd voor WordPress. Door onze WordPress specialisatie zijn wij in staat om gebruiksvriendelijke webshops in Woocommerce te bouwen die sterk geoptimaliseerd zijn voor Google en andere vormen van online marketing.

Sterke focus op conversie

Bij het bouwen van webshops besteden we veel aandacht aan conversie. We richten een soepele flow in zodat de bezoeker nooit hoeft te twijfelen hoe hij de producten van zijn keuze kan afrekenen. We inspireren met de juiste teksten en beelden en maken het kinderlijk eenvoudig om af te rekenen.

De webwinkel in het bedrijfsproces

Als je webshop lekker draait, zorgt dat voor een flink aantal handelingen. Order picking, verzenden, administratie: allemaal werk dat kan worden geïntegreerd in je huidige bedrijfsprocessen. Hoe meer dit aansluit op de systemen die al binnen je bedrijf draaien, hoe minder werk je er aan hebt en hoe groter je marge. We koppelen je webshop bijvoorbeeld aan je boekhoudpakket of een verzendservice.

Lees meer

Welk thema moet ik gebruiken voor mijn WordPress website?

Er zijn wel duizenden verschillende WordPress thema’s die je kunt gebruiken voor je website, zowel gratis als betaald. Het zijn er zoveel dat kiezen vaak lastig is. Een thema bepaalt hoe je website eruit komt te zien, zoals het algemene design, stijl blogposts, locatie van de widgets en andere stijlelementen. Het is alleen niet zo dat twee websites er hetzelfde uitzien die hetzelfde thema gebruiken. Je kunt een thema namelijk erg goed aanpassen door bijvoorbeeld de stylesheets te wijzigen.

New Fountain werkt met een basisthema die we op maat maken voor de desbetreffende website voor onze klanten. Dit thema is heel licht en helemaal naar wens aan te passen. Zo zorgen wij ervoor dat alle website die we ontwerpen hun eigen look en feel houden en allemaal even uniek zijn. We leveren maatwerk WordPress websites. We zoeken geen thema bij de te ontwikkelen website, maar maken het thema precies zoals we het willen hebben. Wil je zien hoe wij dat doen? Check de websites die we voor onze klanten hebben gemaakt.

Lees meer

Wat zijn de nadelen van WordPress?

We krijgen vaak vragen van klanten over de nadelen die  aan WordPress kunnen toegekend. Gelukkig werken we al meer dan 15 jaar met WordPress en hebben we daar wel een oplossing voor gevonden. Veel genoemde nadelen van WordPress zijn:

Veiligheid

WordPress is een open source en omdat het zoveel wordt gebruikt is het voor sommigen zeer interessant om lekken te zoeken in WordPress als in de plugins. Het is dus erg belangrijk dat je de WordPress website goed onderhoudt. Voor al onze klanten geldt dat wij het onderhoud beheren en zorgen er elke dag voor dat we een check doen om ervoor te zorgen dat alle websites alle benodigde updates hebben.

Plugins

Er is een grote hoeveelheid aan plugins beschikbaar. Dit kan een voordeel zijn, maar zeker ook een nadeel. Teveel plugins op je website zorgt voor meer kwetsbaarheid en is het dus belangrijk dat deze allemaal goed up-to date dienen te zijn. Daarnaast kan het zijn dat je pagespeed wordt aangetast en als laatste kan het zijn dat sommige plug-ins niet naast elkaar kunnen werken, waardoor er een wordt aangetast. Wij zorgen er altijd voor dat de plug-ins die we installeren echt nodig zijn en goed naast elkaar kunnen functioneren voor een optimale werking van je WordPress website.

Niet uniek 

WordPress werkt met verschillende thema’s die op elkaar kunnen lijken. Daardoor kun je snel een website herkennen die met WordPress werkt. Om je website wél uniek te maken, werken wij andersom. We bedenken eerst hoe de website eruit moet zien en ontwikkelen die vervolgens in een ‘skelet’ thema dat wij zelf hebben ontwikkeld. Zo leveren wij op maat gemaakte websites. Hierdoor blijven al onze opgeleverde websites een unieke stijl behouden.

 

Lees meer

Zijn er kosten verbonden aan het gebruik van WordPress?

Nee. WordPress is open source en gratis. Iedereen mag het gebruiken. De uitgever van WordPress (de WordPress Foundation) is een stichting met als enige doel het gratis en toegankelijk houden van de software. Dat is een van de redenen waarom de software zoveel gebruikers heeft. De oprichter van WordPress heeft overigens wel WordPress gerelateerde inkomsten. Met zijn bedrijf Automattic verdient hij geld aan het uitgeven van betaalde plugins. Op die manier is het gratis houden van WordPress natuurlijk geborgd, er zijn immers inkomsten voor de makers ervan.

Een goede implementatie van de software kost natuurlijk wel tijd. Doe je het zelf dan kost het tijd, als je het uitbesteed aan een webbouwer kost het geld. Daarnaast zijn er dus veel plugins die geld kosten. Doorgaans een paar tientjes tot enkele honderden euro’s per jaar.

Het gebruik van WordPres is dus gratis, het maken van een goede website vanzelfsprekend niet.

Lees meer

Is WordPress gebruiksvriendelijk?

Nou en of! WordPress is ontstaan vanuit de frustratie dat het langer duurde om ene post te publiceren dan om hem te schrijven. De bedenker (Matt Mullenweg) heeft om die exacte reden software gemaakt waarin het heel eenvoudig en snel was om blogs te publiceren. Gebruiksvriendelijkheid is daarmee dus de basis van WordPress.

Om een complexe WordPress site gebruiksvriendelijk te bouwen is echter meer nodig. Wij bouwen maatwerk websites waarbij de invoer van content heel logisch wordt uitgewerkt. Het publiceren van pagina’s is eigenlijk een invuloefening. We geven graag een demo van onze manier van opbouwen zodat je jezelf kunt overtuigen!

Lees meer

Scoort mijn website goed in Google met WordPress?

Google houdt duidelijk van WordPress. Wij hebben heel sterk vindbare websites gebouwd in WordPress. Maar dat komt niet alleen omdat we WordPress gebruiken. Goede vindbaarheid kent vele onderdelen.

De basisregel is wat ons betreft: “Google wants to show the best result, so be the best result” (quote: Yoast). Dat betekent dus dat alles aan je site goed moet zijn: techniek, content & autoriteit. Je kunt niet een van deze onderdelen verwaarlozen als je in een sterk concurrerend veld vindbaar wilt worden.

Lees meer

Is WordPress veilig om te gebruiken?

Ja. WordPress is veilig om te gebruiken. Maar dan moet de site wel goed gebouwd én onderhouden worden. Zoals elk systeem kent WordPress kwetsbaarheden. Daar dien je op de volgende manier mee om te gaan:

 1. Beveilig de website tijdens het bouwen. Er zijn diverse manieren en niveau’s waarop een WordPress website te beveiligen is.
 2. Onderhoud de software door updates tijdig door te voeren.
 3. Zorg voor gedegen gebruikersbeheer en sterke wachtwoorden. Of nog beter: tweefactor authenticatie (login met een wachtwoord + een code op bijvoorbeeld je telefoon).

Naast bovenstaande is er nog een keur aan instellingen en werkmethoden waar WordPress veiliger van wordt. Op hostingniveau is het nodige in te stellen, maar ook ion de werkwijze. Wij werken via een aangepaste mapstructuur waardoor veel standaarden in de software bij ons niet bestaan. Dat zorgt ervoor dat scripts die op WordPress kunnen inbreken bij onze site vaak niet werken.

We vertellen je graag meer over de manier waarop wij WordPress beveiligen in een kennismakingsgesprek.

Lees meer

Wat zijn de mogelijkheden met WordPress?

WordPress is oorspronkelijk bestaan als blog-software, maar het is inmiddels uitgegroeid tot een veelzijdig CMS. WordPress is erg geschikt voor het ontwerpen en ontwikkelen van eenvoudige en complexe websites en webshops. Inmiddels draait meer dan 30% van alle websites wereldwijd op WordPress.

New Fountain helpt je graag bij het vaststellen van je vraag voor je website.

Lees meer

New Fountain

Kan ik een training krijgen voor het gebruik van mijn website bij New Fountain?

Practice makes perfect

Vroeger op voetbaltraining leerden we het al: als je het op de training niet probeert, lukt het in de wedstrijd ook niet. Dat geldt natuurlijk niet alleen voor voetbal, maar ook voor het beheer van je website.

Wij bouwen maatwerk websites in WordPress. Dat betekent dat veel van wat je eventueel al kent vanuit het beheer van een andere WordPress website in onze sites op dezelfde manier werkt. Maar omdat wij onze sites onder andere sterk optimaliseren voor gebruiksgemak, SEO en pagespeed, richten we de achterkant van de site regelmatig anders in dan de WordPress standaard. Zo heb je niet 1 veld waarin alle tekst moet worden geplaatst, maar wordt specifieke content van elkaar gescheiden. Dat geeft jou als beheerder een heel overzichtelijk invoerscherm zoals je kunt zien in onderstaande beelden.

(meer…)

Lees meer

Kunnen jullie ook helpen met SEO?

Om deze vraag te beantwoorden is het belangrijk om eerst toe te lichten welke SEO werkzaamheden er zijn. SEO (search engine optimization) bestaat grofweg uit 3 pijlers:

 1. Techniek
 2. Content
 3. Autoriteit

Techniek

SEO-techniek staat voor alles dat je in technisch opzicht kunt doen om je website optimaal indexeerbaar te maken voor zoekmachines. Denk hierbij aan zaken als:

 • pagespeed: hoe snel laadt de pagina
 • structured data: het structureren van teksten op de site volgens schema.org
 • breadcrumbs en sitemaps
 • integratie van google search console
 • miratie van URL’s van de oude naar de nieuwe website
 • het ontwikkelen van schone code
 • geen onnodige 404’s en redirects
 • en nog veel meer

Wij zijn erg sterk in SEO-techniek. Dat hebben we inmiddels voor een grote groep klanten mogen bewijzen, niet in de laatste plaats voor SDIM: een online marketing bureau dat zich onder andere sterk specialiseert in SEO. Lees hier de case om te leren wat we voor SDIM gedaan hebben.

Content

Zonder sterke content, geen goede vindbaarheid. Een gedegen keywordonderzoek, sterke teksten en goed beeldmateriaal zijn essentieel om optimaal gevonden te worden.

Autoriteit

Hoe meer websites op een kwalitatieve manier naar je linken, hoe sterker de autoriteit van je website. Vroeger kenden we dit als linkbuilding, tegenwoordig spreken we liever over autoriteit.

Wij geloven sterk in focus en het ‘schoenmaker, blijf bij je leest principe’ en verzorgen de pijlers content en autoriteit niet in huis maar koppelen je graag aan een van onze partners die je graag verder helpen.

Lees meer

Hoe lang duurt de ontwikkeling van een website bij New Fountain?

Gemiddeld duurt het ontwikkelen van een website 3 maanden. Als we alle benodigdheden (zoals content, hostinggegevens, designelementen) in huis hebben kunnen we snel schakelen. Doorgaans is de productie van deze input echter onderdeel van het traject en zorgt dat ervoor dat we rond de 3 maanden uitkomen. Wil je het proces versnellen? Zorg er dan vooral voor dat teksten tijdig worden geschreven en een fotoshoot op tijd wordt ingepland. Dat scheelt aanzienlijk!

Lees meer

Interesse?

We komen graag met je in contact. Laat je gegevens achter en wij bellen!

Liever bellen? 023 - 534 8040