• Heeft u specifieke wensen?

  Maatwerk webdesign en webdevelopment

  Voor sommige projecten is Wordpress het beste antwoord, voor andere niet. Ook dan schakelt u ons in voor op maat gemaakte designs of code.

  Maatwerk voor uBekijk eerder maatwerk

Bij elk project dat wij onder ogen krijgen, stellen wij ons na inventarisatie van alle wensen en eisen eerst de vraag: Gaan we de techniek uitvoeren in WordPress of vraagt het om maatwerk? Redenen om voor maatwerk te kiezen zijn o.a.:

 • Koppelingen met externe software
 • Beveiliging van (persoons-)gegevens
 • Specifieke wensen die niet op te lossen zijn met plugins of waarbij het schrijven van een nieuwe of aangepaste plugin duurder is dan het maatwerk bouwen.

Het siteplan of functioneel ontwerp: een goede start voor een maatwerkproject

Wanneer voor maatwerk wordt gekozen, starten we met het omschrijven van de gewenste website in een functioneel ontwerp (FO) of siteplan. Deze omschrijving van de functies is in gewone mensentaal en kan door u als opdrachtgever goed worden beoordeeld op juistheid. Wanneer e.e.a. juist is bevonden, kunnen we op basis van dit document aan de slag.

In het siteplan wordt onder andere het volgende beschreven:

 1. Doelen van de website
  Wat zijn de primaire doelen van de website, wat zijn eventuele secundaire doelen. Hoe beter duidelijk is waar de website op moet focussen, hoe groter de kans dat de gestelde doelen worden gehaald.
 2. Doelgroepen
  Wat zijn de primaire doelgroepen? Wat zijn de secundaire? Hoe duidelijker het is tegen wie we praten, hoe groter de kans dat de boodschap aankomt.
 3. Contentbehoefte
  Welke content moet er worden aangeboden aan de doelgroepen om de gestelde doelen te halen?
 4. Navigatie
  Welke vormen van navigatie gaan we gebruiken en hoe wordt deze ingericht? Eenduidige navigatie leidt tot een duidelijke en gebruiksvriendelijke website.
 5. Design
  Hoe gaan we om met huisstijl elementen? Hoe gaan we om met beeldmateriaal?

Wireframes: een schematische weergave van de website

Nadat we in verleg met u het siteplan hebben vastgesteld, kunnen we dit gaan vertalen in wireframes. Dit zijn schematische lay-outs van de te ontwikkelen website. Wireframes zijn goed te begrijpen door potentiële bezoekers van de website en zijn dus uitstekend te testen. Het grote voordeel van werken met wireframes is dat alle belanghebbenden in uw organisatie deze kunnen beoordelen en dat ze eenvoudig aan te passen zijn. Dat scheelt tijd en dus geld. Wireframes geven een uitstekende weergave van de te ontwikkelen functionaliteiten. De programmeur kan hieruit opmaken wat er geprogrammeerd moet worden en hoe dat er uit komt te zien. Hierdoor kan hij in een keer de juiste functies bouwen en komt hij niet in tweede instantie voor verrassingen te staan.

De uitwerking: design en development

Nadat u en wij het eens zijn over de wireframes, kan e.e.a. worden uitgewerkt. De programmeurs gaan aan het werk om de benodigde functies te programmeren en de designer zorgt er voor dat het geheel er aantrekkelijk uitziet en binnen de gestelde designeisen past.

Het resultaat

Het resultaat van bovengenoemde werkwijze is een beargumenteerd eindproduct dat voldoet aan de gestelde verwachtingen en binnen het gestelde budget en tijdschema wordt opgeleverd.

Bent u nieuwsgierig geworden naar onze aanpak? Neemt u dan contact op met 023 – 534 80 40, info@newfountain.nl of vult u onderstaand formulier in.

 * Verplicht veld