/ Ontwikkeling Brommer.nl

Brommer.nl

Dé online startplek voor brommerminnend Nederland

/ Ontwikkeling Brommer.nl

Hou je van brommers? Dan is brommer.nl dé website die je op weg gaat helpen. Op brommer.nl kan je je eigen brommer ‘pakken’. Je voert je kenteken in, maakt een profiel aan en jouw brommer zit gekoppeld aan je eigen profiel. Waarom? Omdat het heel erg leuk is!

Bezoek website

Wat is Brommer.nl

Je vindt hier informatie van alle 1,4 miljoen brommers, scooters en snorfietsen die op de Nederlandse weg rijden. Maar ook evenementen, verzekeringen en een overzicht van alle ca 1.100 merken en 12.000 modellen. Nederland is traditioneel een echt brommerland. Het effectieve en relatief goedkope vervoermiddel heeft in de jaren ’50 en ’60 ons land veroverd en een onmiskenbare bijdrage geleverd aan de economische ontwikkeling in ons land. Met een brommer kon je immers goedkoop langere afstanden rijden. Woon-werk verkeer was makkelijker dan voorheen en brommers werden ook veel gebruikt voor transport. De brommer werd mateloos populair en met 1.4 miljoen brommers op de Nederlandse weg is hij dat eigenlijk nog steeds. Daarom werd het tijd voor een ijzersterke eigen website voor alle brommers in Nederland: brommer.nl.

Opdrachtgever: Brommer.nl, Pieter Woud

RDW: Vervuilde data

Een van de grootste problemen bij de ontwikkeling van brommer.nl is de (lage) kwaliteit van de data die de RDW aanlevert. Daar kan de RDW niet eens zoveel aan doen. De data is grotendeels ingevoerd door fietsenmakers. In 2005 werd het kenteken voor brommers ingevoerd. Door je brommer te laten schouwen werd deze opgenomen in de RDW. Maar van veel brommers was de data niet bekend dus werd er vaak verkeerde informatie ingevoerd. Als je al die data verzamelt, zie je heel veel verschillende problemen ontstaan. Dubbele namen voor modellen, modelnamen als merknamen enzovoorts. “We hebben de data middels diverse database acties flink opgeschoond, maar er is ook nog veel werk te doen. Om echt een goed overzicht te krijgen van alle brommers in Nederland, zou iedereen zelf zijn eigen data moeten controleren en invoeren”, aldus Stefan Schotvanger, developer bij New Fountain.

Pak je brommer

En zo ontstond de mogelijkheid om je eigen brommer te claimen op de website. ‘Pak je brommer’ noemen we dat. Er lopen in Nederland duizenden mensen rond met heel veel kennis van brommers. Het is onze droom dat al die mensen hun brommer pakken, daar verhalen bij gaan schrijven en foto’s bij uploaden. Zo creëren we samen een unieke database en bieden we brommerliefhebbers een podium om hun brommers én verhalen te tonen.

Sociaal netwerk

De site wordt met het aanmaken van profielen en claimen van brommers bijna een sociaal netwerk. Je vindt er andere liefhebbers, kunt reageren op hun brommers en het overzicht met evenementen en brommerclubs zorgt dat je ook ziet waar je elkaar live kunt ontmoeten. Want niets is zo leuk als samen brommer rijden.

Pas het begin

De ontwikkeling van de site zoals die nu is, is pas het begin. Er liggen plannen op de plank om de site nog veel verder door te ontwikkelen. Momenteel voeren we wekelijks nieuwe updates door. Zowel technische verbeteringen als nieuwe functionaliteit. Maar er liggen ook al concrete plannen voor een webshop en mooiste brommer van Nederland verkiezingen.

Desktop Design
Tablet Design
Mobile Design

Continu nieuwe ideeën

Zoals we al jaren gewend zijn bij New Fountain is ook de samenwerking voor het maken van deze website uitstekend verlopen. Wat dit project anders maakt is dat er constant nieuwe ideeën en functionaliteit bijkomt. Hierdoor is het extra belangrijk dat de communicatie duidelijk en snel verloopt. Dit is strak geregeld. Zeker zo belangrijk is het dat nieuwe ideeën snel opgepakt en uitgewerkt worden. Ook dit verloopt erg goed.

Het doel van Brommer.nl is een plek te zijn waar alles samenkomt dat met brommers te maken heeft. Hier is een ding erg belangrijk; bezoekers. Doordat er slim gebruik wordt gemaakt van de manier waarop de vele pagina’s worden ingelezen in Google, merken we dat de bezoekersaantallen erg snel stijgen.

Pieter Woud
Brommer.nl

Pieter Woud

Interesse?

We komen graag met je in contact. Laat je gegevens achter en wij bellen!

Liever bellen? 023 - 534 8040