Let's EAT! Samen eten op afstand

/ Let’s EAT! Samen eten op afstand

New Fountain startte samen met 3 andere Haarlemse ondernemers een platform dat mensen faciliteert om samen op afstand te eten.

Bezoek website

BAM. Ineens was hij daar: de corona crisis. Alles kwam tot stilstand.

Deze tijd brengt een enorme hoeveelheid problemen en uitdagingen met zich mee. Twee daarvan vielen ons het meest op: sociale isolatie en horeca ondernemers die met de handen in het haar zitten. Daar wilden we op inspringen. In een week realiseerden wij samen met Karen, Sandra en Marielle het concept Let’s EAT. Een concept dat mensen faciliteert in online samen eten.

Eten doe je samen

Want de maaltijd is hét moment van de dag bij uitstek om met elkaar te delen. Om de dag door te nemen. Te praten, te lachen en te huilen. En juist nu er veel gebeurt en onzeker is en je alles met elkaar wilt delen, zitten we met elkaar in een intelligente lockdown. Verstandig, ja. Maar een drama voor sociale interactie.

Wat is het?

Let’s EAT! is een uitnodiging om mensen op een veilige, laagdrempelige, eenvoudige en leuke manier weer met elkaar in contact te brengen; samen virtueel eten, samen eten op afstand. Eenzaamheid is de laatste jaren een steeds groter wordend probleem in Nederland, vooral voor ouderen. De Coronacrisis maakt dit probleem nu nog groter en wijdverspreider. Daarnaast draagt de gedwongen sociale isolatie niet bij aan mentaal welzijn.

New Fountain werkte vanaf stap 1 mee aan het concept en ontwikkelde de website. Van design tot en met realisatie.

Hoe werkt het?

Via 4 eenvoudige stappen nodig je mensen uit, wordt bestaande videochattechnologie eenvoudig uitgelegd, stel je een datum en tijdstip in en kies je het restaurant waar je eten van wilt bestellen (zelf koken, of ieder een eigen restaurant laten kiezen kan ook). Vlak voor het etentje krijg je een herinnering waarbij je via het simpel klikken op de url binnenkomt op het videochat programma dat je geselecteerd hebt voor deze afspraak en via smartphone, tablet, laptop of computer zit je ‘samen aan tafel’.

De gastheer of gastrouw zet het op, de overige gasten schuiven eenvoudig digitaal aan. Zo kan de generatie die gewend is met videochat programma’s om te gaan helpen de sociale isolatie te doorbereken.

Hoe je van een ellendige corona week een topweek maakt

Het voelde het fantastisch om met elkaar, elk vanuit zijn eigen vak, dit initiatief op te zetten. In een week dat alles terugliep, gaf het ontzettend veel energie om hier met a’n allen onze tanden in te zetten. Wij hebben de afgelopen week uiteraard een aantal EAT-dates gemaakt. Dat beviel zo goed dat we ons afvragen waarom we dit nog nooit eerder hebben geprobeerd.

Probeer het ook. Start je eigen EAT.

Interesse?

We komen graag met je in contact. Laat je gegevens achter en wij bellen!

Liever bellen? 023 - 534 8040