/ Nieuwe website Jopenbier

Anything but boring

/ Nieuwe website Jopenbier

Jopenbier is een van de grootste speciaalbier brouwerijen in Nederland. Sinds 1994 worden oude en nieuwe bierrecepten gebrouwen. En met succes! Jopenbier loopt voorop in de Nederlandse ’craftbeer’ scene. ’Anything but boring’, dát is het motto. Alles wat uit de ketel van Jopenbier komt is daarom lekker onverwacht en niet normaal lekker. Mocht je Jopen ergens tegen het lijf lopen, reken dan maar dat ze er alles aan doen om elk laatste druppeltje dufheid uit je dag te persen.

Bezoek website

De opdracht

De pilsdrinker van nu is de speciaalbierdrinker van morgen. Ontwikkel een nieuwe website die zich richt op het vergroten van marktaandeel voor Jopenbier binnen de totale biermarkt in Nederland. Binnen de nieuwe huisstijl en voorzien van een uitgebreide webshop.

Het project

New Fountain was verantwoordelijk voor het concept van de nieuwe website, de wireframing, het webdesign en de uiteindelijke realisatie. De website is gebouwd in WordPress, de webshop in Woocommerce. De front-end van de website is opgebouwd in ons eigen thema: NF Skeleton. Dit thema is het resultaat van ruim een jaar ontwikkeling waarin we al onze kennis met betrekking tot SEO-techniek, gebruiksvriendelijkheid en front-end techniek hebben toegepast. NF Skeleton biedt een uitstekende basis voor nieuw te ontwikkelen websites. Het is object-geörienteerd, flexibel en maakt gebruik van de modernste technieken.

Maatwerk functionaliteit

De website biedt een aantal functies die speciaal voor Jopen zijn ontwikkeld.

Een volle doos bier versturen is goedkoper dan een halfvolle.

Best logisch eigenlijk, maar hier is geen standaard functionaliteit voor in Woocommerce (de webwinkel software die we gebruikten voor Jopen). Wij ontwikkelden een functionaliteit die er voor zorgt dat het winkelmandje telt hoeveel 33 cl flesjes de gebruiker heeft geselecteerd. Zijn dat er minder dan 12, dan wordt de gebruiker verteld dat het verzenden goedkoper is als het doosje wordt aangevuld tot 12 bieren.

Koppeling met Untappd

Op elke bierpagina zijn zowel de beoordelingen van jopenbier.nl zelf te lezen, als de de beoordeling van het betreffende bier op Untappd (een social network voor bierliefhebbers).

 

Content koppelingen

Vrijwel alle content typen zijn aan elkaar te koppelen. Dat resulteert in zeer relevante pagina’s in combinatie met eenvoudig beheer. Gewonnen prijzen zijn zo eenvoudig te koppelen aan bieren en bierstylen en in de shop is op deze manier te filteren op heel veel kenmerken. Denk aan kleur, gebruikte hop of tarwe, smaak, etc. Maar ook op het gebruik van bijzondere ingrediënten! Wist jij bijvoorbeeld dat Jopen bier brouwt waarbij mandarijnen of stoofpeertjes worden gebruikt? Of zeewier? Het kan allemaal en door de koppelingen vind je het eenvoudig.

SEO

In samenwerking met SDIM is hard gewerkt aan de optimalisatie van de online vindbaarheid. SDIM was onder andere verantwoordelijk voor het keyword onderzoek en de URL-structuur. New Fountain was verantwoordelijk voor het optimaliseren van de website techniek voor SEO: Search Engine Optimization. Denk daarbij onder andere aan page speed (hoe snel laadt de pagina), het toepassen van structured data en strakke HTML formatting. Wil je meer weten over technische SEO? Neem dan contact met ons op!

Desktop Design
Tablet Design
Mobile Design

Wie werkten naast New Fountain en Jopen mee aan dit project?

Madelon Altena-Bogers

“Op onze 25e verjaardag, 11 november 2019, heeft New Fountain voor craft-brouwerij Jopen een nieuwe website opgeleverd. Het was een race tegen de klok, maar de teams hebben ontzettend hard samengewerkt om de gestelde deadline te behalen. Een waanzinnig verjaardagscadeautje voor ons! Met hun proactieve houding en oplossingsgerichtheid is New Fountain een prettige sparringspartner. De medewerkers hebben een open en heldere manier van communiceren en ze zijn zeer behulpzaam. Bovendien zijn de websites van New Fountain helder, overzichtelijk en gebruiksvriendelijk.”

Interesse?

We komen graag met je in contact. Laat je gegevens achter en wij bellen!

Liever bellen? 023 - 534 8040