Nieuwe website MS Research

/ Nieuwe website MS Research

MS Research is dé organisatie die wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaak van en oplossing voor multiple sclerose (MS) financiert en stimuleert. Ook geven wij voorlichting over MS en bevorderen en streven wij naar optimale zorg voor alle mensen met MS.

Bezoek website

De opdracht

De website van MS research bevat veel informatie en heeft veel doelgroepen. Mensen met MS, hun omgeving, onderzoekers en donateurs. Al die verschillende bezoekers moeten eenvoudig de juiste content kunnen vinden op de nieuwe website. De website moet mobile first worden ontwikkeld, uitstekend vindbaar zijn en uiteraard fondsen werven.

Informatiestructuur

MSresearch.nl is een echte content site. Veel informatie die logisch ontsloten moet worden. Bij het inrichten van de nieuwe navigatiestructuur van de website is in samenwerking met SDIM uitvoering gekeken naar het zoekgedrag van potentiële bezoekers. Daarnaast is samen met de klant gekeken hoe informatie het beste gestructureerd kan worden. Alles is gevisualiseerd in een uitgebreid wireframe waarin voor alle betrokkenen heel duidelijk wordt welke informatie waar komt te staan.

Communicatie

Een goede informatiestructuur is belangrijk. Maar als de boodschap de bezoeker niet aanspreekt heeft de website niet het beoogde effect. Communicatiebureau SowiesoHelder leverde een uitgekiende strategie aan om de bezoeker aan te spreken Ԟn tot actie aan te zetten. Deze strategie is in de wireframefase al geïmplementeerd zodat heel vroeg in het traject al getoetst kon worden of de website de juiste snaar raakt. Het opstellen van de wireframes werd daarmee een unieke samenwerking tussen communicatie, user-experience en SEO. Het resultaat? Een gebruiksvriendelijke website, die aanspreekt én vindbaar is.

Onderzoek van MS Research
  • Wireframe homepage MS Research
  • Wireframe donaties MS Research
  • Wireframe onderzoeken MS Research

Geautomatiseerd woordenboek

Een website als die van MS research bevat veel (medisch) jargon. Om de bezoeker te helpen begrijpen waar de tekst over gaat hebben we een geautomatiseerd woordenboek ontwikkeld. Voor elk ingesteld woord wordt per pagina opgezocht waar die het eerste in de bodytekst van een pagina voorkomt. Daar wordt door het systeem automatisch een tooltip aan toegevoegd zodat de gebruiker het woord uitgelegd krijgt binnen de context van de zin.

Donaties en webwinkel

Het is uiteraard mogelijk om te doneren via de website. Bezoekers kunnen een bijdrage overmaken aan een specifiek onderzoek of items bestellen via de webwinkel.

Geautomatiseerd woordenboel

Toegankelijkheid

De nieuwe website is voorzien van diverse toegankelijkheidsopties. De gebruiker kan teksten vergroten, laten voorlezen of het contrast verhogen. Zo is de content ook goed te begrijpen voor mensen met een visuele beperking.

Aan dit project werkten mee:

Communicatiebureau SowiesoHelder, Strategisch communicatieadvies
SDIM Online Marketing, SEO advies

Van begin tot eind top

“De samenwerking met New Fountain was van begin tot eind top. Door heldere taakverdeling, kritisch meedenken en altijd het doel voor ogen houden hebben we samen een website neergezet waar we ontzettend trots op zijn. Het is fijn dat alle medewerkers van New Fountain niet alleen denken als ‘ website bouwer’ maar juist ook verder kijken wat vanuit ons als klant belangrijk is maar ook wat de gebruiker als prettig ervaart. Hierdoor hebben we een website kunnen neerzetten met veel inhoud die dankzij een heldere structuur toch makkelijk vindbaar is.”

Rosa Douw, MS ResearchRosa Douw
MS Research

Desktop Design
Tablet Design
Mobile Design

Interesse?

We komen graag met je in contact. Laat je gegevens achter en wij bellen!

Liever bellen? 023 - 534 8040