/ Nieuwe website RealHosting

Nieuwe website voor RealHosting.

Professionele hosting met persoonlijke service.

/ Nieuwe website RealHosting

RealHosting had behoefte aan een website die niet alleen alle kennis en kunde van het bedrijf toont, maar die ook converteert in meer klanten. Daarnaast was er de nadrukkelijke wens om de propositie en positionering te verduidelijken.

Bezoek website

RealHosting

RealHosting is een middelgrote hostingprovider dat zich voornamelijk focust op het leveren van webhosting en domeinregistraties aan webprofessionals. Denk hierbij aan full-service internetbureaus, digital agencies, webdesigners, programmeurs enzovoorts. Deze focus was het uitgangspunt bij het ontwikkelen van een nieuwe, conversie gedreven website.

Opdrachtgever: Dave Buis

Voorbereiding

“We kenden RealHosting al een tijd, zij zijn de uitvoerder van onze hostingactiviteiten. Bovendien zijn we zelf een 100% match met de doelgroepomschrijving zoals die door RealHosting werd opgegeven dus we konden ons meer dan ooit verplaatsen in de behoeften van de bezoeker van de website. Toch hebben we ook bij dit project eerst goed stil gestaan bij de persona’s, welke behoefte en wensen zij hebben en hoe we die konden vertalen in content en functionaliteit. We zijn gestart met een uitgebreid wireframe om tot een goed doordacht en strak design te komen. In dit wireframe geen lorem ipsum teksten maar echte content. Dat heeft ervoor gezorgd dat we al heel snel de inhoudelijke discussie konden voeren over de nieuwe website”, aldus Frans Eldering van New Fountain.

De opdracht

Bouw een WordPress website waarbij we de flexibiliteit hebben om content eenvoudig op relevante posities in de site te publiceren. Dave, marketing manager bij RealHosting: “We hebben veel diverse soorten content die elkaar versterken als ze aan elkaar worden gekoppeld. Denk hierbij aan helpdeskartikelen en referenties bij productproposities.” De website moet het vele verkeer dat binnenkomt op de helpdeskartikelen converteren in betalende klanten door bijvoorbeeld een contactformulier in te vullen. Het design voor de nieuwe website werd door Eagerly ontwikkeld op basis van de door ons aangeleverde wireframes.

Professional hosting, personal service

RealHosting levert professionele hosting. Dat betekent dat het bedrijf barst van de kennis. Deze kennis is vertaald in een uitgebreide helpdesk met honderden artikelen waar zowel weetjes als ‘how-to’s’ worden gepubliceerd. “Pas wanneer je iets echt begrijpt kan je het eenvoudig uitleggen.” Onder dat motto wordt de kennis binnen RealHosting gebruikt om de helpdesk te vullen. Voor de bezoeker wel zo prettig. Hij kan zichzelf helpen met een van de artikelen of meer leren over onderwerpen als DNS, beveiliging, hosting, domeinnamen en zo worden overtuigd van de expertise van RealHosting als hostingpartner.

Om de propositie van RealHosting recht te doen, hebben we de verscheidende producten en diensten gekoppeld aan dé experts van RealHosting. Het mag op de nieuwe website voor de bezoeker nooit een vraag zijn bij wie hij moet zijn voor meer informatie over hetgeen hij heeft gelezen. Bovendien maakt de bezoeker gedurende het bezoek van de website kennis met de verschillende contactpersonen bij RealHosting.

Koppelingen tussen diverse soorten content

De nieuwe website kent veel soorten content. Denk hierbij aan diensten, hostingpakketten, add-ons, referenties, helpdeskartikelen en nieuwsitems. Het systeem stelt RealHosting in staat om content te labellen. De website herkent deze labels en op basis hiervan wordt de juiste content op de juiste pagina getoond. Een pagina is niet zozeer een lap tekst die is ingevoerd, maar een verzameling van relevante content. En op die manier ook dynamisch. Wanneer bijvoorbeeld een helpdeskartikel wordt toegevoegd en gelabelled, verschijnt deze automatisch op de pagina waar die hoort om deze nog wat relevanter of actueler te maken.

NOC/Storingen

Zoals bij elk hostingbedrijf heeft ook RealHosting te maken met storingen, aanvallen en onderhoud. Dat betekent dat delen van de infrastructuur sporadisch niet doen wat ze moeten doen. De eerste zorg van RealHosting ligt bij het oplossen van de storing, maar op de nieuwe NOC-pagina kan met enkele simpele instellingen een melding worden geplaatst op de site die de bezoeker vertelt dat er momenteel een storing of onderhoud is. Dave zegt: “Goed geïnformeerd scheelt toch een hoop. Klanten begrijpen dat we af en toe onderhoud plegen of een DDoS-aanval moeten afwenden, als ze er maar van op de hoogte zijn.”

Snel!

Een bedrijf als RealHosting opereert in een zeer sterk concurrentieveld. Dat betekent dat de website op alle fronten goed moet scoren om mee te doen om de topposities. En dat betekent onder andere dat de site supersnel moet laden. Enerzijds wordt dat verzorgd door RealHosting zelf, de hosting is zoals je begrijpt op orde ?. Maar nog belangrijker is de gebruikte techniek om de front-end op te bouwen. De site laadt supersnel. Frans Eldering: “We hebben heel veel aandacht besteed aan de manier waarop de site wordt ingeladen.” Goed voor de vindbaarheid en in dit geval ook een beetje een proeve van bekwaamheid van RealHosting zelf.

Desktop Design
Tablet Design
Mobile Design

Dave Buis van RealHosting

 I love it when a plan comes together!

Interesse?

We komen graag met je in contact. Laat je gegevens achter en wij bellen!

Liever bellen? 023 - 534 8040