/ Nieuwe website SugarCity Events

Nieuwe website voor SugarCity Events

Maatwerk WordPress site voor industrieel icoon

/ Nieuwe website SugarCity Events

SugarCity Events wilde haar website graag vernieuwen om zich te onderscheiden van de concurrentie. De website heeft ten doel om (inter)nationale klanten te werven voor de verhuur van deze unieke industriële evenementenlocatie.

Bezoek website

SugarCity Events

SugarCity Events is een unieke locatie en dé locatie voor bijvoorbeeld The Voice of Holland en Masterchef, maar ook een keur aan (bedrijfs)evenementen. De locatie trekt een internationaal publiek mede door de gunstige ligging.
Opdrachtgever: Cobraspen

Voorbereiding

Bij een site met een grote hoeveelheid en verscheidenheid aan content is de eerste logische stap het maken van een interactief wireframe. Dit wireframe vormt de basis voor het gehele verdere ontwikkeltraject. Al het denkwerk gebeurt in deze fase. Door de wireframes te bouwen op basis van echte content (en dus geen lorem Ipsum ?) wordt het voor de klant heel inzichtelijk welke content waar gaat komen. Het wireframe kan al getest worden op gebruiksvriendelijkheid, logica in navigatie en volgorde van content op de verschillende pagina’s. Leadgeneratie is het doel van de website dus moet de aangeboden content en de volgorde waarin deze verschijnt hier optimaal op aansluiten. Bij het opstellen van de wireframes was een duidelijke rol voor SugarCity weggelegd. “Het is immers de combinatie van de kennis van de klant van zijn bedrijf én die van ons over het creëren van een optimale online beleving die de weg naar succes definieert”, aldus Jelmer Janssen, interaction designer bij New Fountain.

De opdracht

SugarCity Events verzorgt zelf de werkzaamheden voor online marketing en vindbaarheid van de website. De wens om dit te ondersteunen vanuit techniek vormde dan ook een belangrijk onderdeel van de opdracht. Verder was het van belang dat de website beter ging aansluiten bij het design van de communicatie uitingen van SugarCity Events: stoer, industrieel en aantrekkelijk. De bezoeker moet echt een goede indruk krijgen van de ruimtes en de mogelijkheden. Dat kan je niet zien op een foto, daarvoor moet je er eigenlijk doorheen lopen. De integratie van VR-beelden van de verschillende ruimtes zorgt ervoor dat de website bezoeker dit virtueel kan doen. Met een smartphone en een Google Cardboard waant de bezoeker zich midden in de “Bietenwasruimte“ of “Middelfabriek”.

Bijzonder relevante landingspagina’s

De locatie bestaat uit verschillende ruimtes die afzonderlijk of als geheel kunnen worden afgenomen. Elke ruimte heeft zijn specifieke kenmerken en heeft uiteraard een eigen pagina. Maar ook elk type evenement is anders. Een bedrijfsfeest ziet er anders uit dan een TV-opname en bij een diner hoort een andere informatiebehoefte dan bij een productpresentatie. Daarom ontwikkelden wij een systeem waarbij voor elke combinatie tussen een ruimte en type event eenvoudig een rijke contentpagina kan worden ontwikkeld. Voor zowel de bezoeker als Google levert dit zeer relevante pagina’s op wat resulteert in een goede indexering en hoge conversie.

Maatwerk

Om te concurreren tegen een sterke alternatieven, moet SugarCity op het scherpst van de snede worden ontwikkeld. Een site met hoge relevantie die snel en licht qua gewicht is en bovendien eenvoudig aan te passen om snel te kunnen inspelen op vragen uit de markt. Dat is niet op te lossen in een standaard WordPress setup maar dat verlangt maatwerk. In zowel de front-end (het thema) als de functionaliteit (de plugins). Veel van de gebruikte techniek bouweden we op maat voor SugarCity Events en dat resulteert in een sterke site die de komende jaren de concurrentiestrijd kan aangaan!

Desktop Design
Tablet Design
Mobile Design

"Ze denken mee en zijn daarbij niet bang om hun advies uit te spreken."

Wij kijken bij SugarCity Events terug op een positieve en leuke samenwerking met New Fountain. Ze zijn snel en hebben kennis van zaken. Ze denken mee in de wensen die je hebt en zijn daarbij niet bang om hun advies uit te spreken. Dat vond ik als opdrachtgever zeer prettig. Wij zijn trots en erg blij met het eind resultaat. Ook na de lancering blijft New Fountain betrokken en lossen ze problemen snel op.

Frederique van Schalkwijk
SugarCity Events / Cobraspen

Frederique van Schalkwijk

Interesse?

We komen graag met je in contact. Laat je gegevens achter en wij bellen!

Liever bellen? 023 - 534 8040