/ Nieuwe website webhosters

Nieuwe website Webhosters.nl

Webhosters.nl is een onafhankelijk platform voor het vergelijken van hostingpartijen (600 and counting).

/ Nieuwe website webhosters

In het kort

Bij het bouwen van een vergelijkingswebsite komt héél veel techniek kijken.

Waarom New Fountain?

 1. Ervaring met het maken van een vergelijkingswebsite: pechdiensten.nl
 2. Ervaring met affiliate marketing

Bezoek website

Webhosters

Webhosters.nl is een onafhankelijk platform voor het vergelijken van hostingpartijen (600 and counting). Gebruikers kunnen reviews geven en vergelijken. Hostingbedrijven kunnen zich zelf aanmelden. Na goedkeuring van de redactie van Webhosters worden zij opgenomen op de site en zijn hun diensten, inclusief reviews, zichtbaar.

Eigenaar: Luuk Noordhoff

Voorbereiding

Zoals Luuk het zelf zegt: “Voordat New Fountain ging bouwen, hebben we heel wat gesprekken gevoerd.” En dat is niet voor niets. Goede voorbereiding is essentieel voor het bouwen van een website die voor je werkt; voorbereiding in de vorm van gesprekken en onderzoek.

Dit was de opdracht

Bij zijn zelfgebouwde vergelijkingssite hostingvergelijken.eu liep Luuk tegen een aantal technische beperkingen aan. Hij wilde een nieuwe vergelijker laten bouwen. Het moest sowieso een WordPress website worden. “WordPress is groot, dus dat blijft wel bestaan.”

…en dit werd de opdracht

Uit de voorbereidende gesprekken bleek dat Luuk zijn website wilde professionaliseren om zijn marktaandeel te vergroten en meer inkomsten te genereren. Hij wilde de grootste worden op het gebied van hosting vergelijken en hosting reviews. Op ons advies nam hij de vergelijkingswebsite webhosters.nl over, waardoor de opdracht veranderde. Wij hebben alle content van die site overgezet op een nieuwe WordPress website, mét behoud van de posities die webhosters.nl in Google had verworven. Het verdienmodel van de nieuwe site bestaat onder meer uit Premium-abonnementen, gerichte advertenties en affiliate marketing.

Functionaliteiten

Samen hebben we goed nagedacht over de functies die de site moet hebben om voor de gebruiker waardevol te zijn. Door ons te verplaatsen in de doelgroep hebben we achterhaald waar de meeste meerwaarde zit. Daar kwam onder meer uit: reviews kunnen geven, filteropties, en vooral: de vergelijkingen moeten helder en eerlijk zijn.

Als het aanbod ingewikkeld is, zoals in dit geval, moet je bezoekers op weg helpen.
Hoe beter het algoritme, des te hoger de gebruikswaarde van de site. Ook bij hosting geldt dat de goedkoopste niet per se de beste is, maar de duurste ook niet.

Als het aanbod ingewikkeld is, zoals in dit geval, moet je bezoekers op weg helpen.

Het ontwikkelde algoritme stelt een waardering samen uit diverse elementen, zoals prijs, aantal recente reviews en waardering. Door dit algoritme kunnen we de site een waardevol advies laten geven op basis van de ingevoerde filters.

Wanneer je een site publiceert waarvan de vergelijkfunctie wordt gevoed door content die webhostingbedrijven zelf invoeren, bestaat het risico dat er foutieve content wordt ingevoerd. Of dat een aanbod iets mooier wordt voorgesteld dan het in werkelijkheid is.
Daarom moeten alle wijzigingen door de redactie van webhosters.nl worden gekeurd voordat ze online komen.
Dit zorgt ervoor dat de kwaliteit van de site en de aangeboden content hoog blijft, net als de kwaliteit van de vergelijkingstool.

Onderzoek

Vervolgens onderzochten we welke vergelijkingssites van hostingpartijen al bestonden. Zo kwamen we webhosters.nl tegen. De site had goede posities in Google, maar was verouderd en niet geüpdatet. Toen ontstond ons idee voor een overname, want daarmee kon Luuk een vliegende start maken.

 • Webhosters.nl homepage desktop
 • Webhosters.nl vergelijking desktop
 • Webhosters.nl aanbieder desktop

Wireframe

Het wireframe is de interactieve lay-out van de website; de schets die precies laat zien wat we gaan bouwen.

Het wireframe is tot in een vergaand stadium uitgewerkt, met echte teksten (geen Lorem ipsum) en echte functionaliteit. Op die manier kunnen we vooraf heel goed bepalen of de gebruikswaarde van de website is wat we ervan verwachten. Het geeft ook een heel goed beeld van de uiteindelijk op te leveren website.

Voor Webhosters bedachten we een aantal nieuwe elementen:

 1. Een homepage met een duidelijk startpunt voor de vergelijkingstool. Zo kunnen bezoekers meteen aan de slag met een eenvoudige vergelijking van hostingpartijen. “Slim, dan is de eerste stap al gezet. Dat had ik zelf niet bedacht.”
  En met één klik zit de bezoeker in de uitgebreide vergelijker met alle filters.
 2. Ruimte voor promotieteksten en advertenties. Veel hostingpartijen voeren promoties:
  ‘Het eerste jaar voor de helft van de prijs’ of ‘Tijdelijk x% korting’. Deze
  promotieteksten worden getoond als een hostingbedrijf een abonnement heeft bij Webhosters.nl. Daarnaast zijn er natuurlijk posities voor banners.

New Fountain neemt je stap voor stap mee in het ontwikkelproces. Het wireframe zorgt voor meerdere checkmomenten. Dat voorkomt foutieve aannames.

Migratie

De grote uitdaging was het importeren van alle content van de oude website (geen WordPress), met behoud van de verworven SEO-posities, naar een nieuwe WordPress website.
We konden de oude site niet even uit de lucht halen, dus de migratie moest in één keer.
De posities moesten behouden blijven, want daarin zit de waarde van de overname. De content bestond uit de gegevens van honderden hostingpartijen, hun logins en gebruikersnamen, plus alle reviews.

Desktop Design
Tablet Design
Mobile Design

Interesse?

We komen graag met je in contact. Laat je gegevens achter en wij bellen!

Liever bellen? 023 - 534 8040