/ PitPoint clean fuels

PitPoint clean fuels

/ PitPoint clean fuels

PitPoint is onderdeel van Total en leverancier van schone brandstoffen zoals CNG, LNG, EV en Waterstof. PitPoint is actief in Nederland, Duitsland, België en Frankrijk en heeft sterke ambities om Europa te veroveren. Onderdeel van deze ambitie is een sterke nieuwe website. De site moet een betere gebruikservaring bieden en tevens tools bieden om de verschillende sitebeheerders zo goed mogelijk te ondersteunen in hun werk.

Bezoek website

De opdracht

Ontwikkel een nieuwe website waarbij het design gelijk blijft, maar een sterke verbetering wordt gerealiseerd op pagespeed, mobielvriendelijkheid en vindbaarheid.

1 domeinnaam voor alle landen

In aanloop naar de ontwikkeling van de website is besloten om 1 nieuw domein te gaan gebruiken voor alle landensites: pitpointcleanfuels.com. Dit biedt onder andere voordelen in SEO: de domeinautoriteit wordt gedeeld met alle landen. Nieuwe landen krijgen hierdoor een kickstart en bestaande landen profiteren maximaal elkaars SEO-waarde.
Daarnaast biedt het de organisatie 1 online gezicht. De naam is tevens omschrijvend en vertelt de bezoeker expliciet wat PitPoint levert: Schone brandstoffen.

Meertaligheid vs internationale opzet

De oude website van PitPoint was gebouwd op basis van meertaligheid. De site was echter ingericht op ‘meerlandigheid’: een internationale opzet dus. Dan is een meertalige opzet geen handige keuze en dat was vooral duidelijk te zien in België. Er waren 2 sites in de oude situatie: België NL en Belgique FR. De logische opzet zou echter zijn dat er 1 site is (België) die tweetalig is ingericht. Dan zijn de Franse en Nederlandse talen aan elkaar gekoppeld en dat vergroot de gebruiksvriendelijkheid voor de Belgische bezoeker. Hij kan eenvoudig switchen tussen de talen zonder van het onderwerp weg te klikken. Elke pagina die hij in het Nederlands bezoekt kan hij eenvoudig in het Frans bekijken en andersom. Daarom is in de nieuwe opzet gekozen voor de volgende structuur:

  1. PitPoint corporate
  2. PitPoint Nederland
  3. PitPoint België
  4. Nederlandstalig
  5. Franstalig
  6. PitPoint Duitsland
  7. PitPoint Frankrijk

De aangehouden logica is dat elk land een eigen site heeft en dat de verschillende sites desgewenst vertaald kunnen worden naar andere talen. Zo kan elke landensite desgewenst ook van bijvoorbeeld een Engelse vertaling worden voorzien.

Met deze nieuwe structuur is PitPoint klaar voor haar Europese ambitie!

1 WordPress Multisite voor verschillende landen

De verschillende landensites zijn gebouwd in 1 WordPress Multisite. Dat betekent dat 1 WordPress installatie alle onderliggende techniek huisvest voor alle 5 de sites. Gebruikte plugins en het thema zijn de basis voor alle sites en dat levert voordelen op voor onderhoud en (door)ontwikkeling. Elke wijziging is direct beschikbaar voor alle sites in het netwerk en de ontwikkelde front-end is de basis voor het hele netwerk. Het publiceren van een nieuw land waar PitPoint actief in wordt, is in deze opzet eenvoudig te realiseren

Desktop Design
Tablet Design
Mobile Design

Gedeelde mediabibliotheek

In een standaard WordPress Multisite opzet heeft elk land zijn eigen mediabibliotheek. Dat betekent dat wanneer 1 artikel op alle 5 de sites wordt gepubliceerd, de gebruikte afbeeldingen 5x in de site wordt opgeslagen. In een website waar de content veelvuldig wordt gedeeld met andere landen, is dat inefficiënt. Zeker wanneer een afbeelding moet worden gewijzigd. Om dit proces beheersbaar te maken hebben we een gedeelde mediabibliotheek ontwikkeld. Wanneer bijvoorbeeld een contentbeheerder in Duitsland een afbeelding uploadt, is die in de andere landen ook direct beschikbaar.

Content delen met andere landen

Veel blog- en nieuwsartikelen worden in alle landen gepubliceerd. Om dit proces te vereenvoudigen ontwikkelden we een manier waarop content kan worden gedistribueerd naar andere sites in het netwerk. In de praktijk werkt dit als volgt: Een contentbeheerder van bijvoorbeeld de Engelstalige site schrijft een artikel dat hij wil distribueren naar alle andere sites. Hij schrijft het artikel, controleert het en wanneer alles goed staat kan hij het artikel met 1 druk op de knop als concept inschieten in alle andere websites in het netwerk. De contentbeheerder van de betreffende site kan ervoor kiezen het artikel in het Engels op zijn eigen site te publiceren of te vertalen naar zijn eigen taal.

Flexible content

De front-end wordt opgebouwd met behulp van ‘ACF flexible content’: een systeem waarin pagina’s worden opgebouwd uit voor gedefinieerde contentblokken. De blokken zijn op maat ontwikkeld voor PitPoint. De contentbeheerder heeft de keuze uit meer dan 15 verschillende blokken waarin opties beschikbaar zijn voor de weergave ervan. Denk hierbij aan achtergrondkleuren of -afbeeldingen, tekstkleuren en -posities, kolomverdelingen, etc. Het systeem is eenvoudig uit te breiden met extra blokken zodat ook nieuwe wensen snel kunnen worden gerealiseerd. Een zeer flexibel systeem waarmee eenvoudig aantrekkelijke pagina’s kunnen worden opgebouwd. Deze manier van ontwikkelen stelt ons in staat om zeer ‘slanke’ code te gebruiken. Bovendien hebben we hiermee grote invloed op welke elementen wel of niet door de pagina moeten worden ingeladen wat een positief effect heeft op de pagespeed.

Pagespeed

Een van de grote verbeterpunten van de oude website was de lage pagespeed. De pagina scoorde gemiddeld 34/100 en het duurde lang voordat een eerste view kon worden gegenereerd voor de gebruiker. De nieuwe front-end is zeer efficiënt en de huidige score ligt gemiddeld dan ook boven 90/100. Pagespeed is een rankingfactor voor Google en deze hoge pagespeed heeft dus een gunstig effect op de vindbaarheid van de nieuwe website van PitPoint.

“New Fountain heeft onze website opnieuw opgebouwd. Met strakke techniek, oog voor de bezoeker én voor SEO hebben ze een nieuwe site ontwikkeld die op alle fronten scoort. Ze gaan grondig en secuur te werk en kiezen steeds voor de beste technische oplossing. Het beheer van de site is zo ingericht dat onderhoud en uitbreiding eenvoudig te realiseren is. En dat allemaal binnen de afgesproken tijdsplanning. Het contact is prettig, de dienstverlening professioneel. Geweldig om met een partij samen te werken die weet waar ze het over hebben.”

Belinda SimmelinkBelinda Simmelink
Comms Manager
PitPoint clean fuels

Interesse?

We komen graag met je in contact. Laat je gegevens achter en wij bellen!

Liever bellen? 023 - 534 8040