/ Webshop Jan Monnikendam

Webshop Jan Monnikendam

/ Webshop Jan Monnikendam

Jan Monnikendam is een begrip in Haarlem. Al sinds 1900 wordt in de winkel in Haarlem alles verkocht dat nodig is voor een knap feestje. Een eens een pionier… Jan Monnikendam was als een van de eerste feestwinkels online te vinden.

Bezoek website

De winkel blijft open tijdens de verbouwing…

De website van Jan Monnikendam was sterk verouderd. De site werkte niet goed op een mobiele telefoon en het beheer van de shop was omslachtig. Maar de omzet was er wel! De vindbaarheid nam af maar is er ook. De opdracht was om de webshop te vernieuwen, de vindbaarheid en omzet te behouden en te vergroten. En dat alles ook nog eens gekoppeld aan de kassasoftware Blue Retail.

Woocommerce en Blueretail

De nieuwe webwinkel is gebouwd in WordPress in combinatie met de webwinkel plugin Woocommerce. De producten worden echter niet in de site aangemaakt maar komen vanuit de kassasoftware. Wij bouwden een koppeling tussen Woocommerce en Blueretail. Elke dag worden nieuwe producten ingeladen vanuit de software of worden wijzigingen die in de kassa zijn aangebracht overgenomen op de website. Het grote voordeel hiervan is dat er 1 centrale database is voor alle producten en orders. Dat is eenvoudig in het beheer (productinformatie hoeven maar op 1 plek te worden aangepast) maar voorkomt ook leveringsproblemen: de voorraad wordt immers gesynchroniseerd tussen de kassa en de webshop. Een product dat in de winkel verkocht wordt is niet meer beschikbaar in de webshop en andersom. Wel zo prettig bij producten waar weinig voorraad van is.

Wil je meer informatie van het koppelen van je webshop aan Blueretail? Neem dan contact met ons op.

SEO migratie

Bij de lancering van de nieuwe webshop was SDIM verantwoordelijk voor SEO (search engine optimization). Zoals vermeld moest de reeds opgebouwde Google indexering minimaal behouden blijven. Google had van de oude site ca. 144.000 URL’s geïndexeerd. Al die URL’s moeten bij het live zetten van een nieuwe site worden doorgestuurd naar een relevante pagina op de nieuwe website. Een pagina over een specifieke buikspreekpop, moet dus doorverwijzen naar de pagina van die buikspreekpop op de nieuwe site. Wij schreven een intelligent script dat alle 144.000 pagina’s op de juiste manier naar de juiste pagina doorverwijst. Het resultaat? Een verbeterde vindbaarheid van de nieuwe website!

Desktop Design
Tablet Design
Mobile Design

En de omzet?

Vanaf het moment dat de nieuwe site werd live gezet, zijn zowel het aantal orders als de ordergrootte spectaculair toegenomen. De nieuwe website wordt door zowel de gebruikers als Google goed gewaardeerd.

Interesse?

We komen graag met je in contact. Laat je gegevens achter en wij bellen!

Liever bellen? 023 - 534 8040