S&D Interactive Media

WordPress website

S&D Interactive Media (SDIM)

SDIM zorgt er als onlinemarketing-bureau voor dat organisaties vindbaar zijn op Google en op alle andere mogelijke internetkanalen, zodat klanten hun online omzet maximaliseren. Dat doet SDIM onder meer door middel van SEO (Search Engine Optimization) en zoekmachinemarketing (Search Engine Advertising; SEA dus). Bij SDIM werken 32 mensen.

Eigenaar: Jan Dirkzwager

In het kort

De site is een sterk staaltje SEO-techniek. De leads stromen daardoor binnen bij SDIM.

Waarom New Fountain?

Jan had, op zijn zachtst gezegd, niet zulke goede ervaringen met webbouwers. Daar moest verandering in komen. “Ik hoorde veel goede berichten over New Fountain.” Voor de nieuwe website van SDIM wilde Jan niet alleen een leverancier, maar het liefst ook een partner. “Onze business is complementair, dus een partnerschap is logisch.”

De opdracht

Een super-geoptimaliseerde SEO website. Logisch, voor een bedrijf als SDIM. Google moet dus snappen hoe de website in elkaar zit, want dat is een van de redenen dat de site goed vindbaar is. De pagina Diensten moet centraal staan (let even op het enorme aantal diensten van SDIM). Daarnaast moet het voor iedereen bij SDIM heel makkelijk zijn om content toe te voegen. Denk aan cases, testimonials, whitepapers, teamleden, helpcentrumartikelen, noem maar op.

Uiteraard is ook conversie belangrijk: “We willen dat bezoekers zo snel mogelijk contact opnemen.”

Voorbereiding

“Het was heel veel sparren met New Fountain. Het bouwen van een website is een proces en we gingen van de grote lijnen steeds meer in detail. Wij dachten dat we vrij goed wisten wat we wilden, maar New Fountain hield ons steeds een spiegel voor.”

Voor SDIM waren deze twee elementen essentieel voor hun nieuwe site:

SEO-optimalisatie

De website moet optimaal vindbaar zijn en tegelijkertijd voor bezoekers zo relevant mogelijk zijn. Dat is soms een spanningsveld; Google is het middel, niet het doel.

Een optimale en logische URL-structuur is onderdeel van de opdracht. WordPress biedt standaard heel veel mogelijkheden voor een goede URL-opbouw, maar SDIM wilde dit nog verder optimaliseren. Door een technisch-creatieve benadering kregen wij dat voor elkaar. Voor de techneuten onder jullie die een meer inhoudelijke uitleg willen: neem gerust contact met ons op.

Als webbouwer zijn wij natuurlijk altijd bezig met het optimaliseren van websites voor de vindbaarheid. Voor deze opdracht heeft SDIM ons nog meer diepgaande kennis bijgebracht over technische SEO. Alles wat zij weten, hebben wij ook geleerd en natuurlijk toegepast. Die kennis komt trouwens ook bij andere projecten goed van pas en is inmiddels grotendeels geïntegreerd in onze werkwijze.

Intelligente koppelingen

Alle content in de website is te koppelen, zodat automatisch relevante pagina’s kunnen worden gegenereerd. Een stukje content is namelijk vaak relevant voor meerdere onderdelen van de site. Hoe zorg je dat ieder stuk content op de juiste plekken verschijnt? Dat doen wij met intelligente koppelingen. Dat heet contentattributie of content-labeling. Op het moment dat SDIM nieuwe content toevoegt, vinken ze alle relevante onderwerpen op de site aan. De intelligente koppeling zorgt er dan voor dat die content bij die onderwerpen (of op die plekken) komt te staan. De diensten van SDIM vormen hierbij de rode draad. Alle beschikbare contenttypen, zoals referenties, cases, call-to-actions, teamleden, enzovoorts, zijn onderling te koppelen.

Razendsnel geladen

Bij iedere opdracht testen we de laadsnelheid van de website in Google PageSpeed. De perfecte score van 100/100 is erg lastig te halen. Zeker met een website die sterk visueel is ingericht of heel veel content bevat. Wij moesten het natuurlijk proberen en het is ons bij de site van SDIM gelukt. Het bewijs, en meer informatie over laadsnelheid, vind je in dit blog .

En nu begint het pas

“Een webbouwer moet je vertellen dat het pas echt begint wanneer de site live staat. Dan zie je waar die nog beter kan werken en dan pas je dat dus aan. Er kunnen ook dingen zijn die bij nader inzien anders moeten dan je van tevoren had bedacht. Ook die pas je aan. Het is een doorlopend proces.”

Dit zegt SDIM

“Met New Fountain hebben wij geen standaard webbouwer-klantrelatie, maar een partnerschap. Ze verstaan hun vak en zijn eerlijk, snel en betrouwbaar.”

Website:

www.sdim.nl

De leads stromen binnen

New Fountain is ver gegaan in SEO-techniek

De nieuwe SDIM website begon vanuit het idee om alle soorten content te kunnen koppelen. SDIM wilde een website waarbij eenvoudig relevante pagina’s kunnen worden gegenereerd door gebruik te maken van intelligente koppelingen. Een behoorlijke uitdaging met de uitgebreide dienstverlening, een helpcentrum, blog, partners en nog veel meer. Vanaf het eerste moment bleek New Fountain een uitstekende sparringpartner die niet alleen bouwden wat wij vroegen, maar ook met kritische vragen en slimme toevoegingen kwam. Zowel voor het eindproduct (de website) als de weg daar naar toe (het migreren van content van de oude naar de nieuwe site).

SDIM is een online marketing bureau en stelt zware eisen aan de (SEO-)techniek en vindbaarheid van de website. New Fountain is daarin ver gegaan, met succes tot gevolg, de leads vanuit de website stromen inmiddels binnen.

SDIM levert onder andere SEO en werkt daarvoor samen met veel verschillende webbouwers van opdrachtgevers. SDIM weet wat er vanuit een developer nodig is om een goede, vindbare website te leveren. New Fountain is daar uitstekend in geslaagd en we bevelen hen dan ook van harte aan!
Jan Dirkzwager
S&D Interactive Media