Moet mijn WordPress website vaak een update krijgen?

/ Moet mijn WordPress website vaak een update krijgen?

Ja. Er wordt doorlopend doorontwikkeld aan zowel WordPress, als de gebruikte plugins en thema’s. Er zijn twee soorten updates:

  1. Security updates, voor het afdichten van ontdekte lekken in de software
  2. Functionele updates, voor verbeteringen in de functionaliteit van de software.

Beide type updates worden regelmatig gepubliceerd voor zowel de WordPress core (WordPress zelf) als voor de gebrukte thema’s en plugins. WordPress core security updates worden automatisch doorgevoerd door WordPress zelf. Daar hoef je doorgaans niets voor te doen. Het venijn zit in de plugin updates. Wanneer er een kwetsbaarheid is ontdekt in een plugin, wordt vaak binnen enkele uren een update uitgegeven om het lek te dichten. Maar zolang de update niet wordt uitgevoerd (dit gaat niet automatisch), blijft het lek op jouw website bestaan.

Wij hebben een onderhoudssysteem ontwikkeld waarin continu alle bekende en gepubliceerde kwetsbaarheden worden gematcht met de websites die we onderhouden. Is er een update bekend, dan verschijnt er een rood vlaggetje achter de website waarop die van toepassing is. Elke werkdag starten wij met een check in deze tool zodat we altijd binnen 1 werkdag kunnen reageren op bekende kwetsbaarheden. We voeren de update uit en controleren de werking van de site. Dit alles is onderdeel van ons onderhoudscontract.

Je website is dus altijd up-to-date: een veilig gevoel!

Andere veelgestelde vragen

Interesse?

We komen graag met je in contact. Laat je gegevens achter en wij bellen!

Liever bellen? 023 - 534 8040